*Dissabte, 6 de juliol, a les 7 de la tarda al davant de la Casa de la Vila (rambla Marinada):

L’Ajuntament de Llorenç organitza un acte institucional de reparació jurídica de les víctimes del franquisme que hi hagué a Llorenç entre l'abril de 1938 i el desembre de 1978. Juntament amb aquest acte, s’ha demanat a la Generalitat de Catalunya la nul·litat de ple dret, originària o sobrevinguda, de totes les causes, sentències i resolucions que van afectar a aquestes persones, i també s’instal·laran unes llambordes commemoratives a la vorera de la casa on van viure.

 

La jornada seguirà el següent PROGRAMA:

-Parlaments a càrrec de diverses personalitats, entre les quals, la Consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sra. Gemma Ubasart i González.

-Entrega dels certificats de nul·litat als familiars de les persones represaliades.

-Presentació del mapa de Llorenç amb els renoms de les cases d’ara fa cent anys, amb la ubicació de les llambordes commemoratives.

-Presentació de l’obra “Exhumació nº4”, de Miquel García, on es presenta una llista amb les dades de 181 persones penedesenques executades i inhumadess en fosses comunes pels franquistes entre 1939 i 1952.

-Plantació d’un llorer com a símbol del nostre poble i de totes les persones que hi conviuen.

En acabar, qui ho desitgi, podrà fer un petit recorregut pels carrers on hi haurà instal·lades les llambordes. Aquest acte se suma al projecte “Terra de llorers”, dirigit per Ramon Sicart i Batet.

 

PROJECTE TERRA DE LLORERS

*Divendres, 12 de juliol, a 2/4 de 8 del vespre, a la sala de plens de l’Ajuntament de Llorenç:

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “Terra de llorers”, on la història i el paisatge conflueixen amb les arts contemporànies, coordinat per Ramon Sicart Batet

Participants: Eva Rafecas Romeu, regidora de cultura de Llorenç; Nativitat Castejón Domènech, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès; Ramon Arnabat Mata, president de l’Institut d’Estudis Penedesencs; Àlvar Calvet Castells, artista i Ramon Sicart i Batet, coordinador del llibre.

 

*Dissabte, 27 de juliol, a partir de les 10 del matí, a diferents carrers i espais emblemàtics de Llorenç:

TERRA DE LLORERS, EL RECORREGUT

1.- 10 del matí: Benvinguda i presentació a Cal Marçal - Michael Kirkegaard, acció; Miguel Ángel Pascual, obra; Meritxell Cucurella-Jorba, acció participativa; Miquel García, obra; Isidre Manils, obra; Antoni Marquès, obra i Ramón Siscart, acció

2.- Carrer Francesc Macià - Thomas KeisIvana Pinna, performance

3.- Plaça del Castell - Casimir Ferrer Rafecas, rapsode; Manuel Morales, performance participativa

4.- Plaça del Castell - Toni Giró, obra i Ramon Gimbert, obra

5.- Pont de les bruixes - Jordi Abelló, explicació arquitectònica

6.- Pou del Comú - Olga Olivera-Tabeni, intervenció participativa

7.- Migdia: Cooperativa Agrícola - Aureli Ruiz, intervenció, tast; Montserrat Serra, presentació Col·lecció “Envinats” de Vibop edicions i tot seguit, tast narrat: “Confessió del goliard i altres cants a Dionís”. La poesia vínica de Josep Pedrals, maridatge amb vins de l’Agrícola de Llorenç. Tast de vi i d’oli del Sindicat (6€ -al moment del tast) i Cristina Calderón, instal·lació

Dinar al celler del Sindicat. Menú: amanida, fideuà, postres, pa de llorer, vi i cava del Sindicat. Opció vegana (17 €) Cal fer Bizum al telèfon 675 40 36 22. Places limitades

Visita al Celler modernista, obra de Cèsar Martinell

8.-Tarda: Les escoles velles - Vicent Carda, obra participativa; Olga Olivera-Tabeni, instal·lació

9.- Quarter de la Guàrdia Civil - Àlvar Calvet, instal·lació a partir d’una acció prèvia

10.-Plaça de la Vila - Jordi Abelló, explicació arquitectònica; Albert Macaya, instal·lació/intervenció participativa