pisos grocs

S’ha actuat en l’edifici, situat al Carrer Josep Cañas 6-14 i conegut com "els pisos grocs", mitjançant una ordre d’execució subsidiària, una vegada esgotat el termini donat al propietari i que aquest no ho hagi fet.

L'Ajuntament de Llorenç del Penedès ha actuat en la propietat situada al Carrer Josep Cañas 6-14 per tal  de garantir la seguretat, la salubritat, l’accessibilitat i l’habitabilitat d’aquest edifici, una vegada ha expirat el plaç i la propietat no ha assumit el seu deure de conservar-lo.


En aquest moment, l’Ajuntament, mitjançant una ordre d’execució subsidiària va assumir la realització de les obres valorades en 9.982,50€ amb les següents mesures provisionals:  


Impedir l’accés a l’interior per garantir la seguretat de les persones, mitjançant el tancament dels forats amb envans i parets d’obra.Netejar el solar de la runa acumulada, restes de brutícia i vegetació.


El propietari d'un immoble està obligat a mantindre'l en condicions de seguretat, salubritat i habitabilitat, i l’Administració  pot ordenar al propietari d'un immoble que duga a terme l'execució d'obres per motius de seguretat, salubritat i habitabilitat. Si el propietari, un cop esgotats tots els terminis legals no compleix, l’Administració pot realitzar l'execució subsidiària a costa de la persona obligada fins al límit del deure legal de conservació. Això significa que si l’obligada no compleix l'ordre d'execució d'obres dictada per l'Administració, aquesta la pot dur a terme, i repercutirà el seu cost a la persona propietària.


Per a l’execució de les obres l’Ajuntament va demanar pressupostos a tres empreses locals per al tancament de l’edifici i la Junta de Govern Local del 27 de setembre de 2022 va aprovar la contractació de les obres de tancament a l’oferta més avantatjosa.


Les obres de tancament i neteja del solar es van iniciar a principis d’octubre i es preveu acabar-les aquest mateix mes.