mossos1

A aquests efectius se sumaran a l’ampliació prevista al Pla de seguretat per aquest Estiu. El parc de bombers del Vendrell també s’ampliarà amb nous efectius

 

La reunió amb el Conseller d’Interior de la Generalitat Joan Ignasi Elena amb els alcaldes del Baix Penedès ha estat positiva en paraules del president del Consell Comarcal Joan Sans. El Conseller ha anunciat l’ampliació en 14 efectius de Mossos d’Esquadra permanents a la Comissaria del Vendrell, als quals s’hi sumaran els efectius previstos en el Pla de seguretat previst per fer front a l’estiu. Aquestes ampliacions de personal aniran acompanyades d'una inversió en nous vehicles i de millores energètiques a la comissaria de la comarca. El conseller ha explicat que “s'està revertint una situació de més de 7 anys sense noves contratacions de Mossos d’Esquadra. A més, volem ampliar de 18.000 efectius actuals a 22.000 mossos l'any 2030. I aquest augment d’efectius comportarà la creació de noves comissaries”, en referència a la demanda d’una nova comissaria de mossos entre Calafell i Cunit.  

 

En relació a les emergències, el parc de bombers del Vendrell s’ampliarà i passarà a ser parc de sis a finals del 2023 i el parc de bombers voluntaris de Sant Jaume, s'ampliarà amb 3 nous efectius voluntaris a més del reforç habitual de cara a la propera campanya d’estiu.

 

Pel president del Consell Comarcal Joan Sans, ”és una bona notícia que s’amplïi els efectius de mossos i bombers. El Baix Penedès és la comarca que més creix en nombre absolut d’habitants i els cossos de seguretat també han d’augmentar en la mateixa proporció, especialment a l’estiu”. El vicepresident del consell i alcalde de Cunit Jaume Casañas ha insistit en la necessitat d’una comissaria a la zona de costa per poder donar servei davant de l’augment de població durant els mesos d’estiu, podent arribar als 300.000 habitants. Els alcaldes han explicat la situació. Han demanat sensibilitat des del Departament d’Interior per una comarca que té el record d'atur de Catalunya i una de les rendes per càpita més baixes, indicadors que també expliquen els índexs de delinqüència i ocupacions existents. 

mossos2