mat2021
 
De moment s’ha fet un decret d’alcaldia rebutjant aquest projecte i demanant la seva immediata derogació
 
Llorenç del Penedès, 26 d’Agost de 2021
 
 
L’alcalde de Llorenç del Penedès, Jordi Marlès, ha signat amb caràcter urgent un Decret d’Alcaldia on es demana la derogació de la MAT del clúster “Begues” per l’impacte negatiu que tindria aquesta infraestructura privada a tot el Penedès, i a Llorenç en particular. El Decret, s’adhereix al manifest dels alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès que demanen la degoració d’aquest projecte i que es posin les bases d’un model energètic renovable, descentralitzat, de consum pròxim i respectuós amb l’entorn natural. Un nou model energètic que doni respostes als reptes globals de la nostra societat i dels nostres territoris.
 
El manifest, reclama a totes les administracions que es tingui en compte i respectin els principis territorials del Pla Territorial de la Vegueria del Penedès. Un territori molt sensible a la realitat paisatgística existent, amb moltes infrastructures que el travessen actualment i per aquest motiu des de les administracions locals signants no es tolerarà cap activitat que en pugui alterar visual i conceptualment el valor intrínsec del paisatge mil·lenari de les nostres comarques.
 
Aquest projecte, que es va publicar al BOE entre finals de juliol i principis d’agost, proposa construir una infraestructura que vol travessar tota Catalunya Sud, des de les Terres de l’Ebre fins al Penedès, passant pel Camp de Tarragona. En concret es tracta d’una línia de molt alta tensió, una MAT de 180 km, que connectaria parcs eòlics i solars de l’Aragó amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Una infraestructura, que respon als interessos de l’oligopoli energètic privat de l’Aragó.
 
MANIFEST PER RECLAMAR LA DEROGACIÓ DE LA MAT DEL "CLUSTER BEGUES"  CONSULTA'L AQUÍ