escut
 
En relació a aquesta informació, el govern municipal vol deixar palès el següent: 
 
1.- Que l’equip de govern, després de recopilar informació, visitar la planta de transferència de Calafell i al mateix temps mantenint reunions amb els tècnics municipals de Calafell i els nostres, vàrem prendre la decisió de sol•licitar a ECOBP que presentés la renúncia del projecte en qüestió i traslladar al Consell Comarcal del Baix Penedès la proposta de trobar una ubicació més adequada dins la nostra comarca. 
 
2.- Que, per altra banda, Decideix Llorenç no ha contactat amb caràcter previ a la publicació d’aquesta informació amb cap membre de l’equip de govern municipal, per tal de traslladar qualsevol qüestió en aquest sentit, així com tampoc conèixer la nostra opinió sobre aquesta operació. 
 
Cronologia dels fets:   
 
La planta de transferència comarcal estava situada dins el municipi de Calafell i l’empresa que la gestionava era FCC, que conforma l’empresa d’economia mixta de l’Empresa Comarcal de Serveis Mediambientals del Baix Penedès – ECOBP 
 
- El passat mes de març, l’Ajuntament de Calafell va decidir assumir la gestió en solitari de la mateixa i, de pas, la recollida dels residus generats en el seu municipi, quedant fora del servei la resta de municipis de la comarca que hi participaven. Aquest fet va provocar la recerca d’un espai per poder encabir aquesta activitat. Després d’unes quantes propostes infructuoses, es va entrar una sol•licitud, en primera instància, per part de l’empresa FCC (9/4/201 i 14/04/2021) i, en segona, per part d’ECOBP (17/6/2021), d’aprofitament urbanístic dels usos permesos en el polígon de l’Empalme. 
 
A continuació i, després de mantenir una reunió amb els representants d’ECOBP i haver consultat la normativa existent del nostre POUM, es comunica que l’ús és permès, però ha de ser dins d’una nau industrial, ja que la normativa prohibeix emmagatzemar a l’aire lliure mercaderies, matèries i residus que puguin originar molèsties. D’altra banda, l’activitat comportaria un augment molt important del trànsit de camions de brossa dels municipis col•laboradors pel mig de la nostra població, carretera TP-2125, entre d’altres perjudicis. Una dada a tenir en compte, és el percentatge de residus que generen els municipis més grans de la comarca, Calafell i El Vendrell, que copen fins al 80%, mentre que la resta dels municipis representen el 20%. 
 
Valorant tots aquests elements, finalment l’equip de govern trasllada la sol•licitud a ECOBP per que es presenti la renúncia del projecte en qüestió, així com al Consell Comarcal del Baix Penedès la petició de trobar una ubicació més adequada.