DIMECRES, 2:

 Vespre, 20:30 h. –La Cumprativa (restaurant):

TRADICIONAL SARDINADA per cloure les festes de Carnaval. Inscripcions: 629 23 75 60

Preu: persones associades, gratuït ; no socis, 10€.

 

DIVENDRES, 4:

 Vespre, 20 h. –La Cumprativa (sala del teatre):

MARÇ VIOLETA: OBRIM EL TELÓ. Música “Cants i enCants de dona” amb Mariona Segarra i Raül Costafreda a la guitarra. Poemes musicats de dones poetes (catalanes i de fora) i de creadors com Ovidi Montllor i Vicent A. Estellés.

Mariona Sagarra dibuixa un mosaic ampli d'històries i d'emocions, els recrea i els combina en una interpretació molt personal.

Venda d’entrades: una hora abans de l’espectacle. Preus: persones associades: 5€. Públic general: 8€

 

DISSABTE, 5:

 Matí, 11:30 h. –El Centre:

TALLER INFANTIL DE LLUM NEGRA “Fluorescència i fosforescència” amb la Cia. Vola Crea Viu

La llum negra ofereix un ambient màgic on es pot fer màgia, jugant amb els colors amagats de la llum visible.

Per infants de 2 a 6 anys. Cal inscripció prèvia al mail de El Centre.Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.."> A càrrec de Gemma Carrasco.

 

Tarda, 18 h. –La Cumprativa (sala teatre)

TEATRE INFANTIL “La destral d’or”, a càrrec del Taller de Teatre de La Cumprativa

Una família de camp, pobra i treballadora, fa tots els possibles per subsistir en temps difícils. Diversos contratemps portaran la família al límit... tindran ajuda per arribar a un final feliç?

Adaptació: Carles Casas Bolet.

Direcció: Marta Nogués i Carles Casas

Venda d’entrades: una hora abans de l’espectacle. Preu: persones associades: 5€. Públic general:8€

 

DIUMENGE, 6:

 Migdia, 12 h.- La Cumprativa (sala del Centenari):

MARÇ VIOLETA: LECTURA DEL MANIFEST de l’Institut Català de La Dona 2022, a càrrec de Meritxell Casals Ripollès i Lourdes Catà Huguet. Seguidament , TAULA RODONA “La veu de les dones de La Cumprativa” Dones de diverses generacions, conversaran al voltant d’una taula de les seves experiències a La Cumprativa.

Dones de La Cumprativa: Dolors Coll Ferrer, Montserrat Giralt Jané, Montserrat Marlès Viñas, Sandra Martí Ferré i Montserrat Baqués Rovira. Presentació i moderació: M. Teresa Fontanals Pros i Rosa M. Giralt Pros.

 

Tarda, 12:30 h .-El Centre:

LA TARIMA Sam Blues band

Amb un extens repertori de versions, el grup ofereix uns directes molt potents, divertits, plens d’energia de blues, rythmand blues, soul i rock... i temes de TheCommitments, Tina Turner, The Blues Brothers, Imelda May, LedZeppelin, LouReed, Prince, Ray Charles, AmyWinehouse, Gary Moore, Shocking Blue, U2, CreedenceClearwaterRevival, Etta James

 

Tarda, 19 h.-La Cumprativa (sala del ball):

BALL amb l’orquestra Alma

 

DIMARTS, 8-DIA DE LES DONES:

 Tarda, 17 h. –Biblioteca municipal:

CONTE “Si el rosa és de les nenes, el blau és del mar”, d’Óscar Espirita i TALLER DE TAULA.

Per a nens i nenes a partir de 5 anys

 

DIMECRES, 9:

 Vespre, 19 h. –Biblioteca municipal:

CLUB DE LECTURA “La trena”, de Laetitia Colombani

La força de tres dones en una història preciosa.

 

DIVENDRES, 11:

 Vespre, 20 h.- El Centre:

XERRADA ESPECIAL DEL DIA DE LA DONA “La segona primavera de la dona: consciència, integració, acceptació i evolució”, a càrrec d’Amanda Dawn, professora de ioga i mindfulness.

La sessió explica la importància d’ informar-nos per canviar la perspectiva del què significa cada estació de la vida de la dona. Només així es podran comprendre els canvis que implica la menopausa.

 

DIUMENGE, 13:

 Migdia, 12 h.- La Cumprativa (sala jovent):

EXPOSICIÓ D’ART CONTEMPORANI”Portland de l’Ebro” d’Olga Olivera-Tabeni

Història d’una gran empresa que no va tenir història en el sentit esperat. Olga Olivera-Tabeni, Lleida, 1972. Llicenciada en Belles Arts i màster. Els seus treballs s’han exposat en diferents espais (Encreuaments, Col·lecció Nacional de Fotografia i d'Art Contemporani, Museu d'Art Jaume Morera de Lleida i a Imaginaris multiespècies,... L'art de viure en un món de contingència i incertesa comissariada per Christian Alonso per a la Capella de Barcelona).

 

Migdia, 12:30 h.-Jardins d’Oriol Martorell:

COMMEMORACIÓ LOCAL DEL DIA DE LES DONES

Veieu full especial

 

Migdia, 12:30 .-El Centre:

CINEXIC “La revolta dels contes + de 7 anys.

Adaptació del best-seller de Roald Dahl, “Revolting Rhymes”. Recupera personatges i relats clàssics per donar-los la volta i introduir-hi girs sorprenents i actuals.

Amb la col·laboració d’Òmnium Cultural.

 

Tarda, 19 h.- La Cumprativa (sala del ball):

BALL amb l’orquestra Ruben’s

 

Tarda, 19 h.- El Centre:

DOCUMENTAL DEL MES “Curvy Crew: Caminar per trencar estereotips” 2021 90 m. anglès Estats units.

El film posa davant d'un mirall la pressió social i el repte de l’autoacceptació que pateixen les persones amb un cos no normatiu a través d'entrevistes íntimes i dosis d’humor. Seguidament, XERRADA amb Neus Navarro, psicòloga infantil i directora de Coaching El Vendrell.     

 

 DIMECRES, 16:

 Tarda, 17 h.- Biblioteca municipal:

CLUB DE LECTURA JUVENIL “Invisible”, d’Eloi Moreno

 

DIVENDRES, 18:

 Vespre, 20 h.- La Cumprativa (sala del teatre):

MARÇ VIOLETA: CONFERÈNCIA “No eren bruixes, eren dones”. La cacera de bruixes, el primer gran feminicidi a la Catalunya misògina dels segles XV al XVIII, a càrrec de la historiadora i periodista Maria Coll. L'acte s'adhereix als objectius de la campanya "No eren bruixes, eren dones". La historiadora local la Marta Coll hi intervindrà amb una referència a les dones acusades de bruixeria que hi ha documentades al Baix Penedès.

 

DISSABTE, 19:

 Vespre, 20 h.- La Cumprativa (terrassa):

TAST DE LES CERVESES DEL 40è ANIVERSARI DELS DIABLES En motiu del seu 40è aniversari, els Diables de Llorenç presenten el propi pack de cerveses artesanes que han preparat per celebrar l’efemèride. El tast anirà guiat per l'elaborador cerveser Eduard Gutiérrez, i acompanyat d'una mostra gastronòmica. Preu: 15€. Compra de tickets a https://entrades.lacumprativa.cat/ o al 620 00 53 75.

El pack de tres cerveses artesanes del 40è, es podrà comprar a un preu de 12 € el mateix dia del tast i durant tots els actes de l'aniversari programats per aquest any.

 

DIUMENGE, 20:

 Tarda, 18:30 h –El Centre:

ESPECTACLE DE DANSA “Arrel Rebel”, a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra

Espectacle únic, viu àgil i directe d’un grup que ha seguit una línia de treball d’exigència i rigor amb la base de l’arrel tradicional, però adaptant-se als nous temps. Recull l’experiència de gairebé 60 anys de treball, amb el seu director David Martínez al capdavant.

Amb la col·laboració de la Xarxa de Teatres d’Ateneus

 

Tarda, 19 h. –La Cumprativa (sala del teatre):

CABARET D’HUMOR CRÍTIC “Elles #cosasdechicas”, pel grup La Melancòmica Peça d'humor satíric que fa un bon repàs als clixés de gènere i treu a escena, sense pèls a la llengua, els temes femenins dels que ningú parla. Premi Especial del Jurat a la 24a Mostra de Teatre de Barcelona. Venda anticipada d’entrades: https://entrades.lacumprativa.cat/. A la taquilla, una hora abans de l’espectacle. Persones associades: 10€. Públic general: 15€   MARÇ VIOLETA

 

DILLUNS, 21-DIA DE LA POESIA:

 Tarda, 17 h.- Biblioteca municipal:

TALLER INFANTIL “El mural de la poesia”. Jugarem a construir poesies i les farem ben visibles durant molts dies

i, a més, CANVIEM UN PUNT DE LLIBRE PER UN PRÉSTEC, per cada préstec que faci la biblioteca obsequiarà amb un punt de llibre commemoratiu d’aquesta data, amb el poema “Si puc”, de Gabriel Ferrater

 

DISSABTE, 26:

 Tarda, 19 h.-El Centre:

TROBADA DE BIG BANDS Escola de Música Contrapunt i Escola Municipal de Música de Relleu (Alacant).

Tarda de concert d'intercanvi de Big Bands. La Big Band de l'Escola Contrapunt oferirà el seu nou repertori, influenciat per les Big Bands mes contemporànies i revisarà alguns temes clàssics de figures del Jazz. La Xaranga Jove de l'Escola de Música de Relleu ens oferirà un repertori de pop actual, amb hits d’artistes nacionals i internacionals.

 

Vespre, 20 h. –La Cumprativa (sala del cinema):

CICLE GAUDÍ “Sis dies corrents”, dirigida per Neus Ballús, 85’ Apta per a tots els públics. Basada en situacions i personatges reals, relata el dia a dia de la vida dels treballadors d'una petita empresa a la perifèria de Barcelona.. Persones associades: 3€. Públic general: 4,50€

 

DIUMENGE, 27:

 Tarda, 19 h .-El Centre:

CONFERÈNCIA “Diferents escenaris del final de la vida”, amb Helena Camell (metgessa) i Carme Expósito (psicòloga) Arran de la llei de l’eutanàsia apareix un escenari jurídic que empara les actuacions dels professionals i reconeix el dret dels ciutadans espanyols a accedir a la prestació de l’ajuda a morir (PRAM). Però l’eutanàsia segueix sent el centre de la controvèrsia sobre la “mort digna”.

 

Tarda, 19 h.-La Cumprativa:

BALL amb l’orquestra Loren