SERVEI DE RECOLLIDA D’ANDRÒMINES

Una vegada més, insistim en informar sobre aquest servei, donades les nombroses dificultats que comporta el seu habitual mal ús.

Aquest és un servei de recollida de residus voluminosos d’origen domèstic (mobles, electrodomèstics,...) però, evidentment, sempre cal tenir en consideració la quantitat i la mida del material que es deixa. Per aquest motiu l’Ajuntament us demana reiteradament que, el dia anterior a la seva posada en marxa, truqueu informant sobre el material que deixareu i el seu lloc d’ubicació.

Una vegada recollit el material es transporta a una planta de desballestament on es tracta degudament o s’elimina.

 

NO ES PODEN DEIXAR QUANTITATS GRANS DE MATERIAL

Quan tingueu moltes coses a llençar, heu de mirar de gestionar-les mitjançant la DEIXALLERIA COMARCAL DEL BAIX PENEDÈS, ubicada a l’Av. Masets, 19 (polígon industrial), de Bellvei - telèfon 977662683.

D’aquesta manera facilitem la bona marxa de la seva recollida i col·laborem amb el civisme ciutadà.

Per altra banda, NO es poden deixar objectes al costat dels diversos contenidors que hi ha al poble. La recollida d’aquestes deixalles és un veritable problema i al poble li suposa un cost econòmic afegit.

El servei de recollida d’andròmines us ve a recollir el material a la porta de casa vostra i es produeix el darrer dijous de cada mes.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració

 

HORARI DE LA DEIXALLERIA MÒBIL A L’OCTUBRE

Dijous, 17 : d’11 a 13 h. i de 17 a 18 h.

Divendres, 18: d’11 a 13 h. i de 17 a 18 h.

Dissabte, 19: de 10 a 13 h.

 

RECOLLIDA DE TRASTOS I ENSERS

DIJOUS, 31 El dimecres, 30 d’octubre a la nit deixeu el material que voleu llençar a la porta del vostre domicili. Truqueu a l’ajuntament per indicar quin material deixareu i l’adreça. Telèfon: 977677106.

 

SETMANA BIO DEL 19 AL 27 D’OCTUBRE

Del 19 al 27 d’octubre es celebra la Setmana Bio, per l’alimentació ecològica.

Us proposem que participeu en una activitat promoguda des de la Fundació Espigoladors, entitat que treballa contra el malbaratament alimentari.

L’activitat es diu “Què passa amb les sobres del menjar?” i busca idees, contes i vídeos proposats per nois i noies de 6 a 17 anys, que es publicaran al nou llibre 'El menjar no es llença' d'Espigoladors.

Per participar en el concurs en la categoria infantil - de 6 a 11 anys -, cal enviar un conte, d'entre 200 i 500 paraules, escrit en català o castellà, a l'ordinador i en format word, i un o més dibuixos relacionats amb el text, escanejats en alta qualitat.

A la categoria juvenil nois i noies d'11 a 17 anys, poden enviar un vídeo de màxim 5 minuts.

El termini de presentació a ambdues propostes és el 20 de desembre.

Els treballs s’han de presentar mitjançant la web: https://elmenjarnoesllenca.cat/, on podreu ampliar tota la informació relativa a aquest certamen.

 

PROGRAMA START - NOVES OPORTUNITATS

Si tens entre 16 i 24 anys, no comptes amb cap titulació i no tens clar quin camí seguir, el programa Start t'acompanya a construir el teu projecte professional d'una manera diferent, amb un itinerari de llarg recorregut que pot durar fins a dos anys.

El programa Noves Oportunitats gestionat per la Fundació Intermedia i la Fundació Formació i Treball al Camp de Tarragona, neix des de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i en col·laboració amb el Departament d’Educació amb l’objectiu de recuperar les ganes d’aprendre dels milers de joves que, per motius diversos, no han trobat el seu lloc als instituts i que, per raó de la seva edat, són invisibles per a les empreses.

 Actualment s’està obrint un nou curs al Vendrell i el termini d’inscripcions acaba el 15 d’octubre de 2019.

Si vols més informació, consulta la web http://www.startnovesoportunitats.com  o vine a la Biblioteca-Punt d’Informació Juvenil a preguntar-nos!

 

TORNEN LES CLASSES D’HISTÒRIA A LA CASA DE CULTURA

El dimarts, 22 d’octubre de 2019, a les 20 h. començarà el curs “Històries de la Història”, sessions on s’explicaran episodis o aspectes històrics interessants de diferents èpoques, amb la intenció de fer conèixer a les persones assistents aquells poc coneguts i desmitificar alguns fets o personatges històrics.

Sabíeu que el Penedès va estar a punt de convertir-se en un estat independent durant l’edat mitjana? Què en sabeu de la màfia siciliana? I dels Neandertals? Va ser realment un bon president en Kennedy?... Coneixereu aquestes i moltes més històries...!

El curs està impartit de manera voluntària per l’historiador llorencenc Marc Morales i és d’inscripció gratuïta. En principi, es durà a terme els dimarts. Inscripcions a la biblioteca.

 

CLUB PATÍ LLORENÇ

Si vols aprendre a patinar, el Club Patí Llorenç t’ofereix aquesta possibilitat!

Vine a informar-te’n millor els dilluns i dimecres, a les 19 h. a La Cumprativa durant tot el mes d’octubre. T’hi esperem!

 

COR ITZI

Arriba la tardor i el Cor Itzi comença un nou curs! Si tens més de 18 anys i vols cantar a la coral de noies de Llorenç, truca'ns i t'informarem (telèfon 675442989).

Assagem els dimarts al vespre a la Casa de cultura.

 

ESCOLA DE TEATRE INFANTIL I JUVENIL DEL CENTRE

Aquest octubre el Grup de Teatre del Centre iniciarà l’Escola de tTeatre infantil i juvenil, que treballarà tots els aspectes relacionats amb el món del teatre, des de l’expressió vocal, corporal i emocional fins l’escenografia, llums, so, vestuari, maquillatge... L’objectiu de l’Escola de Teatre és que tothom pugui viure el teatre des de dins i que el públic en gaudeixi.

El curs serà de l’octubre de 2019 a maig de 2020. I els grups i horaris seran els següents:

- De 4 a 6 anys (P4, P5 i 1r): dilluns de 17:30 a 18:30 h.

- De 7 a 9 anys (2n, 3r i 4t): dimecres de 17.30 a 18:45 h.

- De 10 a 13 anys (5è, 6è, 1r i 2n d’ESO): divendres de 17:00 a 18:15 h.

Encara queda alguna plaça en els grups de petits i mitjans; aquells que hi esteu interessats veniu al Centre els primers dies d’octubre.