premismicrorelats

Els guanyadors Néstor López, Raquel Casas i Carme Alerm amb les regidores i l'alcalde de Llorenç durant el lliurament de premis del dia 11 de març de 2018

 

Al II CONCURS DE MICRORELATS DEL DIA DE LA DONA TREBALLADORA, organitzat per l’Ajuntament de Llorenç, s’hi han presentat 71 treballs, provinents de Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona, del País Valencià, de les Illes Balears i de França. Del Baix Penedès n’hi ha hagut 8.

Noies i nois, dones i homes, han fet palesa, amb els seus relats, la necessitat de continuar treballant per la igualtat i el reconeixement de la dona en la nostra societat.

El títol del certamen “Un esclat en la foscor”, vol evidenciar la força femenina davant dels entrebancs que encara sorgeixen a les diverses societats. Els missatges que fan arribar aquestes obres literàries, són petits al·legats feministes, de reivindicació i, sovint, missatges d’esperança.

El certamen aporta el seu gra de sorra al munt d’accions que es fan a tot el món al voltant del DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA al mes de març.

El diumenge, 11 de març, l'Ajuntament de Llorenç va procedir al lliurament dels premis a la Casa de cultura municipal. Tot seguit veureu la transcripció de l'acta del jurat:

"El dimecres, 7 de març de 2018, a les 18:30 h. es reuneix a l’Ajuntament de Llorenç del Penedès el jurat convocat per deliberar els premis del II Concurs de Microrelats del Dia de les dones Llorenç del Penedès. Aquest jurat està format per:

Carles Figueras i Calvo, Rosa M. Giralt i Pros, Domènec Miquel , Núria Puig Esteban  i Llorenç Rafecas i Jané

Totes elles, persones relacionades amb el món de la cultura.

El jurat, ha cregut oportú no desqualificar cap dels treballs presentats, per la qual cosa s’han tingut en compte els 71 escrits, dels quals, 10, també podien optar al premi jove.

Després de la deliberació, el jurat ha atorgat els següents premis i mencions:

 

Des de l'Ajuntament volem fer uns agraïments que considerem imprescindibles:

  • Jove Baix Penedès i al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per la seva tasca de difusió, que ha fet possible que aquesta crida hagi estat tan escoltada.
  • Al nostre jurat, per la paciència i la gran il·lusió, que han posat en la difícil tasca de triar les obres guanyadores.
  • I, sobretot, a totes les persones que ens han fet arribar el seu treball.