INAUGURACIÓ DE LA NOVA BIBLIOTECA MUNICIPAL

El diumenge, 19 de novembre, a les 12 h. es farà la INAUGURACIÓ de la Biblioteca Mestra Maria Rafecas i hi haurà PORTES OBERTES per visitar-la fins a les 14 h.

L’acte d’inauguració estarà presidida pel Sr. Jordi Agràs i Estalella, director dels Serveis Territorials de cultura a Tarragona i el Sr. Josep Vives i Gràcia, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat, entre altres autoritats.

Després de l’acte inaugural, es podrà visitar la Biblioteca i es podran adquirir, a preus molt populars, exemplars de l’antic equipament de la Casa de cultura.

Tothom està convidat a assistir a aquest acte. Us hi esperem.

 

BONIFICACIÓ DEL 20 % DE L’IBI

Les famílies nombroses que ho sol·licitin i que compleixin els requisits, tindran dret a una bonificació del 20 % de l’IBI de l’any vinent.

Per poder-vos acollir a aquesta bonificació, cal que us adreceu a les oficines municipals –Plaça de la Vila, 1- abans del 31 de desembre de 2017 i realitzar la corresponent sol·licitud.

 

ACTUALITZACIÓ DE LES DADES BANCÀRIES

L’any passat l’Ajuntament va fer una crida a la ciutadania a aportar l’actualització de les dades bancàries, ja que, a causa dels canvis que s’han produït en els darrers temps a les oficines del nostremunicipi (fusions, canvis de nom, etc.), es fa difícil el cobraments dels rebuts dels contribuents.

És necessari que tothom faciliti les seves dades bancàries, tant si hi ha hagut canvis en l’entitat com si no.

Podeu passar per les oficines municipals a recollir el document que heu de formalitzar i, si teniu dubtes per complimentar-lo, us ajudaran. Moltes gràcies.

 

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER A L'ADQUISICIÓ DE LLIBRES I MATERIAL ESCOLAR BÀSIC

L’Ajuntament de Llorenç del Penedès convoca la concessió d’ajuts econòmics de caràcter individual per a l’adquisició de llibres i material escolar bàsic per al curs 2017-2018, adreçats a escolars de famílies amb mancances econòmiques del municipi de Llorenç del Penedès, empadronats en aquest municipi, que siguin alumnes de col·legis públics o concertats i que cursin Educació Infantil, Educació Primària o Educació Secundària obligatòria. L’import màxim dels ajuts per alumne/a és el que es detalla a les bases.

Les sol·licituds es presentaran a les oficines de l’ajuntament de Llorenç del Penedès dins l’horari d’atenció al públic, mitjançant el model proporcionat pel mateix ajuntament. S’acompanyaran de la documentació necessària que acrediti la situació econòmica i familiar, tal i com es relaciona a les bases.

El termini de presentació és del 6 al 20 de novembre de 2017.

 

CURSOS A LA CASA DE CULTURA

Ja han començat les activitats formatives a la Casa de cultura i us informem que hi ha places per als cursos de Català (nivell A i B) i d’Anglès (nivells inicial, entremitjos i avançat).

Consulteu la resta d’activitats a www.llorenc.cat o a la Biblioteca municipal de dilluns a dijous, de 17 a 20 h. o al 977677106.

SORTIDA AL TEATRE VICTÒRIA “CABARET”

DISSABTE, 25 DE NOVEMBRE

Preu: 57 € (entrada a platea i autocar).

Sortida de la Casa de cultura a les 15 h. Representació a les 17:30 h.

Inscripcions: fins el 9 de novembre a la Biblioteca municipal (977677106), de dilluns a dijous, de 17 a 20 h. Si no s’arriba a un mínim d’inscripcions l’activitat s’anul·larà.

 

CAMPANYA DE NADAL DE CÀRITAS

Càritas Parroquial de Llorenç està preparant la CAMPANYA   DE RECOLLIDA D’ALIMENTS de les festes nadalenques, que es farà a partir de primers de novembre i fins a les festes de Nadal.

En aquestes dates trobareu en alguns comerços les caixes on podreu fer la vostra aportació per col·laborar amb les famílies necessitades.

Podeu portar:llet, oli, cacau en pols, tomàquet fregit, cereals, productes d’higiene personal (gel corporal, xampú,...), rentavaixelles, detergent de roba,...

Mireu que la caducitat tingui un marge de temps ampli.

....................................................................................................

Aprofitem l’avinentesa per informar-vos que el Banc d’Aliments de Catalunya torna a organitzar, “El gran recapte d’aliments”, que està previst per als dies 1 i 2 de desembre a més de 2.000 punts de recollida habilitats a supermercats i mercats d’arreu de Catalunya.

Per fer de voluntari del projecte us podeu inscriure a http://www.granrecapte.com/

25 DE NOVEMBRE - DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

El 25 de novembre de 1960, tres activistes polítiques van ser assassinades a la República Dominicana, mentre anaven a visitar els seus marits empresonats. Aquestes dones van simbolitzar la lluita i la resistència a Sud-amèrica i, en la trobada celebrada a Bogotà l’any 1981, es va declarar el 25 de novembre com a Dia internacional contra la violència de gènere. L’any 1999 l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Si malauradament sou coneixedors/es d’algun cas, de maltractaments podeu informar mitjançant el telèfon: 900 900 120

 

XV OLIMPÍADA SOLIDÀRIA D’ESTUDI

La Biblioteca de Llorenç torna a col·laborar amb el projecte OLIMPÍADA SOLIDÀRIA D’ESTUDI impulsat des de diverses ONG internacionals.

Del 5 de novembre al 5 de desembre tothom pot anar a les sales d’estudi adscrites a l’activitat –entre les quals hi ha la nostra biblioteca- i donar hores d’estudi. Per cada hora que estudiïs, un patrocinador destinarà 1 € a un projecte educatiu.

Concretament aquest any estudiaràs pel projecte “Watoto torna a l’escola”, de reinserció educativa per a menors víctimes de la guerra en la R.D. del Congo

Més informació: www.olimpiadasolidaria.com

HORARI DE LA DEIXALLERIA MÒBIL AL NOVEMBRE

  • Dijous, 16, : d’11 a 13 h. i de 17 a 18 h.
  • Divendres, 17: d’11 a 13 h. i de 17 a 18 h.
  • Dissabte, 18: de 10 a 13 h.

Recollida de trastos i andròmines: dijous, 30 de novembre

Informeu prèviament a l’ajuntament (977677106). El dimecres 29 a la nit traieu els objectes a l’exterior.