221104 80

El mes de setembre passat es va arribar amb prou feines al 30% de recollida selectiva amb el sistema tradicional de contenidors

El passat 1 d’octubre, Llorenç del Penedès va implantar un nou sistema de recollida de residus porta a porta per a tota la població i comerços, eliminant els contenidors dels carrers. Després del primer mes d’implantació d’aquest nou sistema de recollida de residus el percentatge de recollida selectiva ha augmentat fins al 80% assolint l'objectiu inicial previst.

Per fraccions, durant el mes d’octubre s’han recollit 6,44 tones d’envasos, 4,26 tones de vidre, 3,02 tones de paper, 21,08 tones de fracció orgànica i només 8,54 tones de rebuig/resta. Amb aquestes dades el percentatge de la fracció resta o rebuig s’ha reduït de més del 70% durant el passat mes de setembre al 19,7% durant el mes d’octubre. Des de l’Ajuntament es reconeix que aquestes xifres son molt bones però encara s’espera poderles millorar amb el temps quan la població mica en mica s’hi vagi acostumant.

A més, aquestes xifres impliquen una reducció molt important dels costos que la Corporació municipal haurà de pagar al rebaixar moltíssim les tones de residus de la fracció rebuig. En el capítol de les incidències, durant aquest primer mes les més destacades han estat l’equivocació per part d’algunes persones de la fracció que tocava retirar, o el fet de treure la fracció orgànica en el cubell equivocat.

L’Ajuntament recorda que per resoldre dubtes us podeu posar en contacte per telèfon: 977 677 106 o per mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..