DIUMENGE, 7:

 

Matí, 11:15 h.–Església parroquial:

FESTA DE LA CANDELERA

MISSA, amb la BENEDICCIÓ dels rotllos i les candeles

 

Migdia, 12:15 h -a les escales de l’església:

LLIURAMENT DELS ROTLLOS que s’hagin encarregat prèviament.

La Parròquia de Sant Llorenç celebra la mare de Déu de la Candela, enguany, amb motiu de la pandèmia Covid 19, no hi haurà l’ENCANTAMENT DELS ROTLLOS, però sí la venda d’aquests.

Es podran adquirir a un preu de 25 € el pack (un rotllo gran i un rotllo petit). Cal abonar l’import al moment de fer l’encàrrec, trucant als 695188502 i 676332020.

La recaptació obtinguda anirà destinada a pagar les obres de rehabilitació i pintura de l’església que s’han realitzat recentment.

 

Migdia, 12:30 h. -La Cumprativa (Sala teatre):

UN REFUGIAT SAHARAUI AL PENEDÈS, a càrrec de Mohamed MouludBechri.

El recorregut de com un tuareg saharaui arriba a ser un diable de La Cumprativa.

Presenta: Marta Coll, llicenciada en història i professora.

 

Tarda 18:30 h. -El Centre:

DOCUMENTAL DEL MES AMB COL·LOQUI “Advocate”.

Traïdora, advocada del diable... a la lletrada jueva Lea Tsemel l’han anomenat de totes les maneres possibles. Està especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins i no té pèls a la llengua amb els seus companys de professió.

La història d’un terratrèmol al gremi de l’advocacia a Israel, des d’on Lea Tsemel ens envia un prec i un missatge poderós: "Hauríeu d’intentar entendre'm, perquè soc el futur".

Col·loqui amb en Aritz García Gómez, membre de Sodepau, politòleg per la UPF i màster en Relacions Internacionals, Desenvolupament i Seguretat. Va treballar durant més de 6 anys, portant grups de catalans a conèixer la realitat a Palestina/Israel i les organitzacions que treballen per una pau amb justícia. També ha viscut i treballat a São Paulo(Brasil), Buenos Aires i la Patagonia, on va ser professor d'Història Econòmica i Social a la Universidad Nacional de Río Negro, on va estudiar la colonització de la Patagonia.

 

DIUMENGE, 14:

 

A partir de les 9 h. –Casa de cultura:

ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA

 

Matí, 11 h.–La Cumprativa (Sala centenari):

CLOENDA DE L’EXPOSICIÓ “Caixes friquis. Una fantasia de Jaume Vidal

 

Migdia 13 h.- El Centre:

VERMUT CONCERT amb Joan Ràfols i Guillem Vinyes

Temes propis d'estil Pop-rock d’en Joan Ràfols (guitarra i veu) amb l'acompanyament de percussió de Guillem Vinyes (calaix, caixa, maraques, plateret) amb algunes versions acústiques de grups com Txarango, Obrint Pas, Feliu Ventura i Aspencat, Betagarri, Ginestà, Sopa de Cabra, i altres.

Un concert tranquil amb instruments que ens conduiran a interpretar-ho tot des d'una perspectiva més intrínseca, on l’important és l'expressió dels sentiments que ens transmet, més que no pas el ritme festiu que també les caracteritza

 

Tarda 17 h. –La Cumprativa:

CINEMA DE SUPERHEROIS “Superman”

Presentació a càrrec de Marc Morales.

L'exposició de “Caixes Friquis” s’acomiada de La Cumprativa. Aquells que l'heu visitada hi heu comprovat la important influència del món del còmic, sobretot de superherois. Com a acte de cloenda us proposem el visionat d'una pel·lícula d'aquesta temàtica que es considerada un clàssic en el gènere. Al 1978 es va portar a la gran pantalla “Superman”, un dels primers superherois de la història (la seva primera aparició va ser en un còmic de 1938). Convidem a tothom, grans i petits, a gaudir d'aquest film per a tota la família. Preferible venir disfressats de superherois o superheroïnes.

 

DIUMENGE, 21:

 

Migdia, 12 h. –La Cumprativa (Sala de teatre)

CICLE DE CONFERÈNCIES “Orgull i satisfacció: Petit anecdotari dels Borbons (1ª Part)”, a càrrec de Marc Morales, llicenciat en Història.

De Felip V a Felip VI hi han passat una bona colla de borbons i tots amb una peculiar manera de viure la vida. Des d'un que es pensava que era una granota, passant per una col·leccionista d'amants i, fins i tot, un veritable promotor del cinema porno... Fem una petita ullada a les anècdotes més divertides d'aquesta peculiar família.

 

Tarda 18 h. -El Centre:

CONTES PER NENES I NENS: “Els contes d’en Joan”

En Joan Boher va estudiar contologia a la Universitat d´Iràs i no en Tornaràs i coneix tots els contes del món!

De totes aquestes històries seleccionarà les més divertides i les més emocionants per tal de fer-nos passar una bona estona.

Narració de cinc contes en diversos formats: Oral, teatral, objectes i participatiu

 

DIUMENGE, 28:

 

Matí, 9 h –Sortint de La Cumprativa:

PASSEJADA PER L’ENTORN VEGETAL DEL TERME DE LLORENÇ, a càrrec de Josep Manel Álvarez.

Sortida guiada per l'entorn del poble (camps, boscos i rieres). Anirem identificant les principals espècies vegetals presents en el territori (alzines, roures, romaní, farigola...) i les comunitats vegetals existents (bosc de ribera, carrascar litoral, camps de ravenissa, prats ruderals....)

Ens acompanyarà en Josep Manel Álvarez, professor de biologia a l’INS Camí de Mar de Calafell, catedràtic en Botànica (Vegetació del Massís del Port) per la Universitat de Barcelona i col·laborador des de fa més de vint anys en projectes de cartografia de vegetació i hàbitats del departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la UB.

 

Tarda 18 h. - El Centre:

CINEMA FAMILIAR: “Al sostre del món”.

1882. Sant Petersburg. Sasha, una joveneta de l’aristocràcia russa, ha estat sempre fascinada per la vida aventurera del seu avi, Olukin. Explorador famós, va fer construir un magnífic vaixell trencaglaç, el Davai, que no ha tornat de la seva darrera expedició a la conquesta del Pol Nord. Sasha decideix partir cap al Gran Nord seguint la pista del seu avi per tal de recuperar el famós vaixell.

França-Dinamarca, 2015, 81minuts. Cinema en Català. Recomanada per a totes les edats.

 

LA CUMPRATIVA us proposa un repte!

Vol aconseguir 102 subscriptors/es al canal youtube lacumprativa, tants com anys té l’entitat! Ajuda’ls a aconseguir-lo!