DIUMENGE, 9

 

Matí, 11 h.- La Cumprativa (sala del ball):

XERRADA “Olis essencials”, a càrrec dAnna Palacín Per aromateràpia entenem l'ús dels olis essencials per via cutània, oral, olfactiva, etc. amb el fi de proporcionar tractaments complementaris, preventius o curatius a un àmpli ventall de dolències humanes, tant físiques com mentals.

L'Anna Palacín ens presentarà una mostra dels olis essencials de Young Living, una de les millors marques que existeixen al mercat, i ens explicarà com i per què utilitzar-los. Entrada gratuïta.

 

Tarda, 18:30 h. –El Centre:

CIÈNCIA I FUTUR “Vacunación COVID, beneficios y dudas

En plena pandèmia, amb dades d’afectacions importants a molts països, la vacunació no acaba d’arribar als nivells esperats per les autoritats sanitàries arreu del món.

Xerrada a càrrec de Pablo Sebastian Velli, director mèdic adjunt del Departament d’Infeccions i Vacunes d’una CRO Global des d’agost del 2020, amb responsabilitat geogràfica Global i Regional per EMEA (Europa/Orient Mitjà i Àfrica).

 

Tarda, 19 h.- La Cumprativa (sala del ball):

BALL DE SALÓ amb Almas gemelas

Segons normativa del PROCICAT caldrà presentar pauta de vacunació completa o PCR per accedir a la sala.

 

DIMECRES, 12:

 

Tarda, 17 h.- Biblioteca Municipal:

CLUB DE LECTURA JUVENIL

Iniciem una il·lusionant activitat amb les nostres persones joves, i ho fem amb “La vall dels llops” de Laura Gallego. Si l’has llegit pots venir encara que no estiguis inscrit/a al grup i si no l’has llegit... vine a veure si t’agrada el seu funcionament!

 

DIVENDRES, 14:

 

Tarda, 19:18 h.-La Cumprativa:

MORTERADA COMMEMORATIVA DEL 40è. ANIVERSARI DE LA RECONSTRUCCIÓ DE LA CUMPRATIVADonades les circumstàncies sanitàries, posposem la Xatonada Commemorativa de l’ensulsiada i iniciem el 40è ANIVERSARI DE LA RECONSTRUCCIÓ DE LA CUMPRATIVA i 40è ANIVERSARI DE LA CREACIÓ DEL BALL DE DIABLES amb una morterada a les 19,18 h., hora de l’ensulsiada el 14 de gener de 1982.

 

DIUMENGE, 16:

 

Matí, 8:30 h.- Sortint del davant de La Cumprativa:

CAMINADA POPULAR

La Cumprativa – La Torregassa – Parapets de la guerra civil a Les Gemenelles – Relliscall de cal Suc – L’Hostal - La Cumprativa.

Sortida a peu fins dalt Les Gemenelles per visitar els parapets de vigia de l’aviació a la guerra civil.

Comptarem amb la guia i una petita explicació del Jaume Coll de la Torregassa, un dels artífex de la conservació d’aquests parapets. Durada aprox. 3 h.

 

Tarda, 18:30 h.- El Centre:

TEATRE “La volta al món en 80 ties

Per què és important El viatge d’Egèria? A qui li devem el WIFI i el Bluetooth? Com és que Clara Schumann va deixar de composar? La Teoria de la Relativitat és només d’ A. Einstein? Quantes dones tenen Premi Nobel? A qui va salvar Irena Sendler? Qui eren les Guerrilla Girls? Per què va morir Olympe de Gouge? Qui va descriure per primer cop l’orgasme femení? Recomanada per majors de 7 anys.

Venda d’entrades anticipades: 9 de gener a 2/4 de 6 de la tarda oberta a socis/es sense límit de compra.

 

Tarda, 19 h.- La Cumprativa (sala del ball):

CONCERT DE BALL! amb l’orquestra Loren

Segons normativa del PROCICAT caldrà presentar pauta de vacunació completa o PCR per accedir a la sala.

 

DIMECRES, 19:

 

Tarda, 19 h.-Biblioteca municipal:

CLUB DE LECTURA, amb el comentari de la novel·la “Leonor d’Aquitania”, de Pamela Kauffman

 

DIVENDRES, 21:

 

Tarda, 19:30 h.- El Centre:

XERRADA “Òmnium. 60 anys treballant per la llengua, la cultura i el país”.

Amb Marcel Mauri de los Rios, historiador, periodista i vicepresident d'Òmnium Cultural. Doctor en comunicació i professor del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. Actualment, director del Grau en Periodisme de la UPF. Amb la col·laboració amb Òmnium Cultural del Baix Penedès.

 

DISSABTE, 22:

 

Nit, 21 h.- La Cumprativa (sala del teatre):

TEATRE “La Casa de Bernarda Alba”, de Federico García Lorca pel grup LA K-MAMA

L’obra planteja el patiment d’unes dones que estan sotmeses a una societat basada en l’ordre masculí, un ordre que les mateixes dones hem perpetuat.

Un text enormement poètic ens porta-obre un mirall on hi reconeixem tots els sentiments possibles: amor, rancúnia, enveja, ràbia, complicitat, amistat, intolerància... i per sobre d’aquests conflictes interiors, EL SILENCI…

Venda anticipada d’entrades : diumenge, 9 de gener

Persones associades: de ¾ de 12 a 2/4 de d’1. Públic en general: de 2/4 d’1 a la 1.

A partir del 13 de gener a la web: https://entrades.lacumprativa.cat/.A la taquilla, una hora abans de l’espectacle. Més informació al 629237560. Preus: 8€ socis, 12€ públic general.

 

DIUMENGE, 23:

 

Migdia, 12:30 –El Centre:

CICLE DE CINEMA INFANTIL CINEXICErnest &Celestine, contes d'hivern”. 2018. 52 m

Nova adaptació dels populars contes infantils de Gabrielle Vincent, plena d'encant i valors positius, que manté la bellesa de les il·lustracions originals.

Cinema en català amb la col·laboració d’Òmnium Cultural.

 

Tarda, 18:30 h.- El Centre:

CICLE DE CINEMA COMPROMÈS ”Quo Vadis Aida?” Bòsnia, juliol de 1995. Aida treballa com a traductora per a l'ONU a la petita ciutat de Srebrenica. Quan l'exèrcit serbi ocupa el poble, no poden imaginar-se el que passarà.

Millor Pel·lícula, Director i Actriu als Premis del Cinema Europeu 2021, nominada a la Millor Pel·lícula Internacional als Oscar 2020, nominada a Millor Director i Pel·lícula de Parla No Anglesa als Premis Bafta

2020. 104 min. Bòsnia i Herzegovina. Drama bèl·lic.

 

Tarda, 19 h.-La Cumprativa (sala del ball):

BALL DA SALÓ amb el grup Banda sonora

Segons normativa del PROCICAT caldrà presentar pauta de vacunació completa o PCR per accedir a la sala.

 

DIMECRES, 25:

 

Tarda, 17 h.- biblioteca municipal:

TALLER I CONTE

 

DIVENDRES, 28:

 

Vespre, 20 h.- La Cumprativa (sala del teatre):

CICLE DE CONFERÈNCIESL’Associacionisme cultural en ple segle XXI: contribuint a construir un món millor des d’un ateneu” , a càrrec de Pep Morella. Des dels seus inicis, els ateneus han estat espais socioculturals en els que es promou la llibertat individual i col·lectiva a través de l’educació, la difusió cultural, la solidaritat i la cooperació. Per a molts, els valors de l’ateneísme són motiu d’orgull i, fins i tot, un estil de vida, però d’altres persones es qüestionen si té sentit l’associacionisme en plena era

digital, quan la tendència sembla que sigui optar ràpidament a tot, però sense comprometre’s a res. També hi ha qui pensa que vetllar per la promoció de les tradicions i la cultura del nostre país és remar contracorrent en un món cada cop més globalitzat i en una societat cada vegada més individualista i curterminista.

Llavors, els ateneus són el vestigi entossudit d’un passat condemnat a l’extinció o, pel contrari, segueixen sent essencials per encarar amb rigor i entusiasme els reptes de la trepidant transformació social i econòmica que estem vivint?

Pep Morella és President de la Federació d’Ateneus de Catalunya i president de la Societat Coral Obrera la Glòria Sentmenatenca.

 

DISSABTE, 29:

 

Vespre, 20 h.- La Cumprativa (sala del cinema):

CICLE GAUDÍ “Pan de limón con semillas de amapola” dirigida per Benito Zambranonominada als Goya per millor guió adaptat. 121’ +7

Relat sobre l'amistat, la maternitat i els secrets que amaga una recepta de pa oblidada a l'illa de Mallorca.

Persones associades: 3€. Públic general: 4,50€

 

DIUMENGE, 30:

 

Tarda, 18:30 h.- El Centre:

CICLE CIÈNCIA I FUTUR. “Els propers canvis de l’automòbil: s’acaba el motor de gasolina i gasoil?”

Vivim moments de revolució en el sector de l’automòbil, les normatives ambientals cada vegada més restrictives fan que els vehicles de combustió interna que ens han acompanyat durant més d’un segle estiguin a punt d’extingir-se, passarem de la mobilitat per combustió a la mobilitat elèctrica. Donarem unes pinzellades de quins són els moviments que ens porten cap a aquest vehicle del futur. Xerrada a càrrec de Miquel Maureso Sánchez. Enginyer industrial. 30 anys treballant en el sector de l'automoció, els últims 25 a l'IDIADA, centre de desenvolupament i homologació de vehicles. Ha ocupat diferents posicions en l'organització, actualment Cap del departament d'enginyeria i assaig de línia motriu elèctrica.

 

Tarda, 19 h.- La Cumprativa (sala del ball):

BALL DE SALÓ amb l’orquestra Stresband

Segons normativa del PROCICAT caldrà presentar pauta de vacunació completa o PCR per accedir a la sala.